Кіберполіція затримала жінку, яка обкрадала банківські рахунки

Кіберполіція затримала жінку, яка обкрадала банківські рахунки
61183 ПЕРЕГЛЯДІВ

За допомогою дублікатів SIM-карт злочинці знімали кошти з банківських карток українців. Номери, які використовували шахраї були прив’язані до рахунків. Співробітникам кіберполіції разом зі службою безпеки банку вдалося встановити, що до складу злочинної групи входило чотири мешканці Кривого Рогу.

 

Аби отримати копію SIM-карти зловмисники шукали інформацію в соціальних мережах своїх жертв. Це могли бути дати народження, номери телефонів, близькі контакти, ім’я та прізвища. Так вони деактивували номер, а потім відновлювали їх у сервісних центрах мобільних операторів.

Використовуючи фінансові номери та персональні дані шахраї отримували доступ до системи віддаленого керування рахунками. Бази даних з номерами вони купували на закритих форумах у мережі.

Попередня сума збитків 1,5 мільйони гривень. Більшу частину крадії програли в інтернет-казино та на спортивних ставках.

Правоохоронці встановили, що організувала злочинне угруповання 40-річна жінка. Їй та її помічнику вже оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу, арешт з можливістю внесення застави.

Задля зручності координації зловмисники орендували офіс у Кривому Розі. Пізніше співробітники поліції провели там та в автомобілях і помешканнях підозрюваних кілька обшуків. Вони вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, більше тисячі дублікатів SIM-карток, близько сотні банківських карток, зброю та чорнові записи.

Подію кваліфікували за частиною 4 статті 185 кримінального кодексу України, крадіжка. Наразі вирішується питання про оголошення підозри іншим учасникам групи.

Читайте також: Невідоме угруповання замінувало чотири ЗМІ Дніпра

© 2020 monitoring-press

Мої відео