Проїзд у дніпровському метро не подорожчає до 24 вересня

Проїзд у дніпровському метро не подорожчає до 24 вересня
258630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проїзд в метро таки залишиться по 4 гривні. До 24 вересня. Саме на цю дату призначили перше судове засідання у справі активістів "Громадського контролю" проти Дніпровської міської ради. Вони вимагають не підвищувати ціну на жетони.

 

 

Сьогодні адміністративний окружний суд оголосив перерву у розгляді справи. Представники відповідачів попросили суддю Олену Турову відкласти на тиждень дату подання відозви на позов ГО "Громадський контроль".  Нагадаємо, 26 липня міська рада прийняла рішення про подорожчання від 3 серпня проїзду у метрополітені. У відповідь активісти подали позов про порушення виконкомом законодавства — він складав 19, а не 20 днів, як має бути.

За законом подібні рішення, які не пройшли регуляторну процедуру, припиняються з моменту оскарження іншою стороною. Так зазначила адвокатка позивача Оксана Бровко.

"Органи місцевого самоврядування повинні обґрунтувати, оприлюднити проект рішення. І що важливо, завчасно. Однак, виконком Дніпровської міської ради не вважав за потрібне взагалі цю процедуру, регуляторну, здійснювати", — додала вона.

Читайте також: У дніпровському метро планують проводити вибухові роботи

© 2020 monitoring-press

Мої відео