Безвіз посеред Дніпра

Безвіз посеред Дніпра
175447 ПЕРЕГЛЯДІВ

На фестиваль з’їхалися десятки музичних гуртів з усього світу. Тисячі фанатів заполонили Монастирський острів на три дні. Для відчайдухів, які не хотіли лишати острів на час фестивалю на території виросло наметове містечко.

Данило завітав на фестиваль із друзями. Каже, рішення було спонтанне, тож на збори витратив не більше пів години.

"Взял, решил, купил билет, пошёл. И вот я тут", — розповів відвідувач фестивалю Данило Лящук.

Максим прийшов, аби насолодитись виступом улюбленного гурту. Але в його компанії цим обмежитись не збираються.

"Может быть будем встречать рассвет после концерта, уже утром", — поділився планами Максим Гордійко.

Однією з 12 тисяч меломанів стала й Ганна. Дівчина розповіла, очікує шалених емоцій та гарної музики на фестивалі. Попри це мала й деякі побоювання.

"Боимся, чтобы в сумку никто не залез. Поэтому надо все вещи держать при себе. Много людей", — розповіла про свої страхи відвідувачка фестивалю Ганна Качан.

Гурт "Танок на майдані Конго" виступав на головній сцені фесту. На думку їхнього фронтмена, в української музики хороше майбутнє, але на заваді розвитку стає економічна ситуація в країні.

"З музикою і з талантами у нас все дуже добре. І з музикальними ідеями все дуже круто в Україні. Але щоб воно все працювало, треба щоб люди ходили на концерти. Щоб вони не думали, чи варто витратити їм якусь зайву 1000 гривень, аби сходити на концерт", — вважає фронтмен гурту "ТНМК" Олег Михайлюта.

Аби на три дні занурити Монастирський острів у розваги, підготовка тривала сім місяців. Організатори розповіли, проводять цей фестиваль вперше. Тож їм довелося об’єднатись з більш досвідченими командами.

"Ми навіть не очікували, що буде така проблема. Ми не були до неї готові — це логістика. Коли у нас монтувався весь фестиваль. Нам потрібно було змонтувати близько 50 точок фудкортів. Всі сцени. Тобто це було дуже складно. Були затори", — каже арт-директорка фестивалю Марія Гусєва.

Але врешті-решт зусилля не були марними. Тетяна разом із чоловіком змогли відвідати концерт на інвалідних візках. Каже, проблем на шляху не виникло.

"Все дуже добре. Доріжки є, все є. Все видно. Можна до різних сцен підійти", — розповіла Тетяна Подзюбан.

Ще на фесті можна було поїсти, розважитись з дітьми та придбати брендований сувенір на згадку. А дехто не залишав острів усі три дні та жив у наметовому містечку. Загалом на фестивалі виступило 60 артистів на трьох сценах. Лише один з анонсованих гуртів так і не зміг приземлитися через погодні умови, які суттєво скорегували програму фестивалю в останній день.

Читайте також: Дніпряни заспівали жестами

© 2020 monitoring-press

Мої відео