В Україну доставлено понад 111 тонн медичного вантажу з Китаю

В Україну доставлено понад 111 тонн медичного вантажу з Китаю
146616 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медичне обладнання та матеріали будуть безкоштовно розподілені між медичними закладами в регіонах згідно з їхніми потребами. Таку інформацію оприлюднила пресслужба Міністерство охорони здоров`я.

Це вже друга частина великої партії вантажу, до якого входить медичне обладнання та засоби захисту: 500 тис. захисних медичних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв. Перша частина прибула до України 4 травня, друга — 6 травня. Саме у сьогоднішньому вантажі знаходяться 320 тисяч захисних костюмів.

Закупівля здійснена Групою Нафтогаз України за підтримки Офісу Президента та Міністерства охорони здоров'я України. Загальна вартість партії — приблизно півмільярда гривень.

«Цей вантаж має дві складові. Перша — це захист медперсоналу, який ми повинні вберегти. Друга — це обладнання, яке поїде до наших інфекційних лікарень, і це є чудова інвестиція в медичну інфраструктуру України», — підкреслила заступниця Міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова.

Медичне обладнання та матеріали будуть безкоштовно розподілені між 120 медичними закладами у 13 областях.

© 2020 monitoring-press

Мої відео