Уряд дозволить працювати продовольчим ринкам

Уряд дозволить працювати продовольчим ринкам
34091 ПЕРЕГЛЯДІВ

Основні вимоги щодо їхньої роботи розробило Міністерство охорони здоров`я. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

У відповідь на численні прохання обласної влади з усіх регіонів у МОЗ розробили постанову щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Дніпропетровська обласна рада сподівається, що 29 квітня на на своєму черговому засіданні Уряд прийме рішення про відкриття ринків і вони запрацюють вже до кінця тижня. До того ж, нагадаємо, що Дніпропетровська облрада вже подала Уряду пропозиції щодо відкриття і підприємств малого бізнесу, що надають побутові послуги.

У постанові, яка розроблена у МОЗ, йдеться про певні вимоги дотримання індивідуального захисту та забезпечення протиепідеміологічних заходів у роботі продовольчих ринків.

Зокрема, йдеться про наступні вимоги: — допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку відбувається виключно за наявності одягненої медичної маски (зокрема, виготовленої самостійно) або респіратора. Обов`язкове проходження безконтактного температурного скринінгу;
— наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком; — кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 м2 торгівельної площі ринку; — проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години; — прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця – в кінці кожного робочого дня; — відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

Для продавців: — відстань від між робочими місцями продавців - не менше трьох метрів; — місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Для працівників: — забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19; — забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Для моніторингу дотримання цих вимог на кожному агропродовольчому ринку будуть постійно присутні інспектори Держпродспоживслужби. Прийняття вимог дозволить до кінця тижня відновити роботу близько 280 ринків по всій Україні, але з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період.

© 2020 monitoring-press

Мої відео