Колишньому Кабміну доведеться відповідати за експорт масок та продукції медичного призначення

Колишньому Кабміну доведеться відповідати за експорт масок та продукції медичного призначення
61284 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посадовим особам уряду Олексія Гончарука закидають службову недбалість під час здійснення заходів, спрямованих на протидію коронавірусу COVID-19. Таку інформацію оприлюднила Спеціалізована антикорупційна прокуратур на своїй сторінці в соцмережі.

В Україні наразі спостерігається тотальний дефіцит масок: люди переплачують великі гроші, не маючи змоги купити їх в аптеках, шиють самостійно. Наприкінці минулого тижня урядовці запевняли, що до вихідних аптеки отримають маски, але їх так і немає. Тепер чекаємо, коли порозвозять по регіонах першу партію допомоги з Китаю. А тим часом, 23 березня зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України, пов`язане знову ж таки з масками.

«Відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретарем Ради Національної безпеки та оборони України на адресу Прем'єр-міністра України скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19. Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті», — йдеться у повідомленні антикорупційної прокуратури.

Внаслідок цього, тільки в лютому з країни вивезено 118 тонн масок із фильтрами та 408 - без фільтрів. Заборонений експорт був вже при новому прем`єр -міністрі, та це вже мало допомогло простим українцям.

© 2020 monitoring-press

Мої відео