П'ять запитань до няні, які варто не забути поставити під час співбесіди

П'ять запитань до няні, які варто не забути поставити під час співбесіди
119215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перше знайомство з потенційною нянею має відбутися за присутності тільки батьків, адже дитина відволікатиме від важливих запитань, на які мають відповісти обидві сторони. Оптимальний час такої співбесіди – 3 години.

Кастинг нянь найчастіше відбувається у кілька етапів: тато, потім мама або мама, потім тато. У будь-якому сценарії – залучення дитини має відбутись останнім. Не варто знайомити малюка з нянею, яку ще не затверджено на посаду батьками, щоб уникнути зайвих розчарувань.

Пункти, які точно варто узгодити перед початком роботи няні, визначила директорка агенції «Центр підбору нянь Nataly Kardin» Галина Воронова у програмі "Більше Двох" на телеканалі D1.

1.Досвід. Той факт, що ваша потенційна няня – акушер у минулому, дасть вам натяк на її спеціалізацію. Можливо, слід одразу обговорити подальші терміни роботи, адже такі няні найчастіше працюють тільки з немовлятами. Досвід роботи у садочку чи школі також говорить сам за себе.

АЛЕ. Няню без досвіду роботи як кандидатуру відкидати не варто, адже в неї можуть бути неабияка харизма та природній хист до роботи з дітьми.

2.Рекомендації. Важлива не тільки їхня наявність на папері, а й контактні номери останньої родини, яка винаймала вашу потенційну няню. 

АЛЕ. Не відкладайте перевірку інформації на потім. Це нормальна практика - зателефонувати задля рекомендацій під час співбесіди. Відбудеться тристороння розмова, яка стане у нагоді.

3.Стиль життя. Няня нерідко стає близькою людиною родини, тож варто знати, як виглядає її побут і чи підходить її стиль життя до вашого.

АЛЕ. Беріть до уваги те, що няня теж обирає, тож не уникайте можливості розповісти і про стиль життя вашої родини. Співбесіда менш нагадуватиме допит.

4.Відгуки про дітей, з якими няня працювала. Запитайте потенційну няню про «її» дітей, емоції, з якими вона розповідатиме про них, дадуть вам натяк на кількість уваги та старанність, які няня здатна приділити вашій дитині.

Але. Не чекайте таких самих результатів від вашої дитини тільки через те, що в них – одна й та сама няня.

5.Довідки. Про відсутність судимостей: дуже легка в отриманні та не має викликати складності в наданні, її тривалість усього місяць, тож вона має бути з пилу, з жару. Не бійтеся образити такою вимогою няню, для неї – це звичайна практика. Відмова надати довідку має викликати у вас багато підозр. А от стан здоров’я потенційної няні відображатиме санітарна книга.

Але. Санітарна книжка не має містити всі довідки про хвороби, які вас цікавлять. Додаткові тести чи аналізи, які, на вашу думку, має зробити няня, варто узгодити з нею та сплатити за них із вашої кишені.

Які шляхи пошуку няні у вас є? Як одразу розставити крапки над “і” та узгодити умови роботи няні, яку ви залишаєте після подібної співбесіди? Як утримати няню і що найчастіше стає причиною звільнення майже члена родини?

Відповіді на всі ці запитання у програмі "Більше Двох" про інших дорослих у житті вашої дитини. 

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео