Зеленський підписав закон, що гарантує українцям вільний доступ до водойм

Зеленський підписав закон, що гарантує українцям вільний доступ до водойм
146438 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, відповідно до якого забезпечується доступ громадян до узбережжя водних об'єктів. Про це повідомляє пресслужба президента.

Згідно із законом, огорожа біля води на захисній смузі каратиметься штрафами та позбавленням права користування ділянкою.  

Також, згідно із законом, кожен українець матиме право на вільний та безкоштовний доступ до узбережжя річок, водойм і островів. А за будь-які обмеження, крім тих, які передбачені законом, загрожує штраф від 3400 до 6800 грн для громадян та від 3800 до 11900 грн - для посадових осіб. При повторному порушенні - від 3800 до 11900 грн для громадян та від 11900 до 17000 грн для чиновників. 

Окрім штрафів, у разі, якщо господар ділянки встановив біля прибережної зони огорожу, що заважає людям підійти до водойми, він може бути позбавлений права користування ділянкою у судовому порядку. 

Документ вступає в силу з наступного дня після його опублікування, та вводиться у дію через три місяці з дня набрання ним чинності.

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео