Нардепів каратимуть за прогулювання роботи

Нардепів каратимуть за прогулювання роботи
259357 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Верховній Раді ухвалили Закон, який забороняє народним обранцям пропускати пленарні засідання та засідання комітетів. За порушення депутатів позбавлятимуть компенсацій на виконання обов’язків. На увазі маються витрати на мобільний зв’язок, оренду житла та проїзд. Про це стало відомо з офіційного веб-порталу Верховної Ради.

Парламентарі без поважних причин можуть не брати участі в 30% пленарних засідань та 50% засідань комітетів, до складу яких вони входять. Перебільшення цих показників каратиметься позбавленням компенсацій за календарний місяць. 

Контролювати присутність нардепів буде Апарат Верховної Ради. Якщо він надасть відомості про регулярні прогули, Регламентний комітет може прийняти рішення про позбавлення компенсації. Затвердити його повинен Голова ВР.

Ще одним нововведенням стане реєстрація у сесійній залі за допомогою електронної системи. На початку робочого дня депутати повинні натиснути кнопку “За”. Проте, якщо нардеп таким чином не зареєструвався, але пізніше голосує за питання порядку денного, він вважається зареєстрованим. Дані про присутність парламентарів щодня публікуватимуть на сайті Верховної Ради.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

© 2020 monitoring-press

Мої відео