До п’яти років ув’язнення за невизнання Криму й ОРДЛО територією України

До п’яти років ув’язнення за невизнання Криму й ОРДЛО територією України
230136 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у якому пропонують запровадити кримінальну відповідальність за "умисне невизнання" належності Україні анексованого Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Авторами законопроєкту є спікер Андрій Парубій та народні депутатки Вікторія Сюмар і Марія Іонова. Вони пропонують викласти частину 1 статті 110 Кримінального кодексу України у такій редакції:

"Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, умисне невизнання належності Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей до території України, – караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої".

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму Росією навесні 2014 року незаконними й засудили дії Москви. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Читайте також: Президент України планує скасувати парад до Дня Незалежності

© 2020 monitoring-press

Мої відео