Чоловічий бік справ: годування грудьми й татусі

Чоловічий бік справ: годування грудьми й татусі
202958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Часто трапляється, що вже з перших днів татусі відчувають себе залишеними осторонь процесу знайомства з новонародженим малюком, адже, здається, перші місяці життя дитини — це суцільні годування, груди чи ридання за ними ж. Що слід знати про процес чоловікам? І як до нього залучитися?

Чому годування грудьми — найкраще для мого малюка?

Грудне молоко містить у собі бездоганний коктейль усіх поживних речовин, які необхідні для немовлят. Воно ж захищає їх від інфекцій, адже мама разом з ним передає свій імунітет. Інші переваги грудного вигодовування:

  • Це — безкоштовно;
  • Не треба стерилізувати пляшечки;
  • Какашки малюка не мають такого неприємного запаху, ніж, наприклад, від суміші і їх легше змити (звучить позитивно, чи не так?).

Чому годування грудьми — добре для моєї дружини?

Так само, як і для немовляти, грудне вигодовування позитивно впливає на здоров’я жінки. І чим більше воно триває, тим менше шансів розвитку:

  • раку молочної залози;
  • раку яєчників;
  • остеопорозу (слабких кісток);
  • хвороби серця;
  • ожиріння.

Під час годування ваша дружина вивільняє окситоцин — так званий гормон любові, також теплота і близькість з дитиною може захистити її від постнатальної депресії.

Роздягайтеся!

Час, який ви приділяєте своїй дитині не менш важливий ніж годування. Існує безліч способів, як зблизитися з немовлям без грудного молока.

Звучить, мабуть, трошки дивно, втім контакт шкіри до шкіри має позитивний вплив на вас: шкіра малюка викликатиме у вас той самий гормон любові, який він викликає у мами. Тож можна покласти синочка чи дочку в одному підгузку на власні груди і тихо поговорити з ним чи нею про свій день.

Пам’ятайте, тримати дитину треба близько до себе (вона не бачить далі ніж 20 сантиметрів), бо при такому спілкуванні вона запам’ятовуватиме ваше обличчя. Так, немовля, звичайно, не зрозуміє, що ви таке кажете про ріст прибутку чи політичну ситуацію в країні, втім, буде запам’ятовувати ваш голос.

Що не менш важливо: ваша дружина точно високо оцінить цей час! Вона відчуватиме підтримку, матиме можливість відпочити чи бодай сходити в туалет.

Людина без грудей дуже необхідна вашій родині

Якщо це не зачіпає вашу чоловічу гідність (а навіть якщо зачіпає) подумайте, як можливо розгрузити вашу дружину від звичайних хатніх справ. Пилосос, миття посуду, витерти пил тут і там? Одне зі списку — добре, все — можна взяти номінацію «людина року» у вашій маленькій родинній державі. А в перервах між годуванням можна:

  • пограти з дитиною;
  • взяти її на прогулянку;
  • змінити підгузок;
  • викупати її;
  • заспокоїти, якщо вона плаче (в деяких випадках той факт, що ви не пахнете грудним молоком, може бути великою перевагою).

Якщо на все це просто не вистачає часу, пам’ятайте, що дружина оцінить і менші вчинки, такі як загальна цікавість до її почуттів (як фізичних, так і моральних). Можна принести склянку води та запитати, як вона себе почуває. Якщо день видався важкий, нагадайте дружині, яку важливу справу вона робить.

Скільки це триватиме?

Чим більша ваша підтримка, тим більша ймовірність, що ваша дружина буде і продовжуватиме годувати грудьми. Тож у вас — дуже важлива роль!

Не дивлячись на всі переваги для малюка та вашої дружини, інколи жінка може відчувати, що грудне вигодовування не для неї. Однак в будь-якому разі тиск у цьому питанні — небезпечна гра.

Спілкуйтеся та будьте готові допомогти дружині прийняти те чи інше рішення (правильного, до речі, не існує), позбавте її від тиску оточуючих, якщо він її зачіпає.

Грудне вигодовування — не такий вже простий процес, як може здатися на перший погляд. Докладніше про це — дивіться у програмі «Більше Двох». На експертному дивані — педіатр та психолог, які розповідатимуть не тільки про переваги грудного вигодовування, а ще і про те, що може відчувати ваша дружина під час процесу.

Читайте також: Чим небезпечна їжа під мультики

© 2020 monitoring-press

Мої відео