У Дніпрі медики врятували життя військовим

У Дніпрі медики врятували життя військовим
33888 ПЕРЕГЛЯДІВ

В обласній лікарні імені Мечникова — двоє нових пацієнтів з передової. Військові отримали надскладні травми внаслідок обстрілу на позиціях під селищем Водяне.

Медики стверджують — життя 33-річного Андрія, якого доправили до лікарні два дні тому, врятував бронежилет. До ранку військовий перебував в реанімації у важкому стані, нині ж його стан стабілізувався.

“ У бійця обличчя при госпіталізації нагадувало величезну вуглину, видно що горіло. Крім того, осколки глибоко залетіли в ніс, а також пошкодили щелепу” - каже головний лікар, Сергій Риженко.

У іншого бійця, 24-річного Олександра, ситуація не менш складна, але вже не критична. Його доправили з Маріуполя вчора. У солдата — скрізне поранення в голову — куля зачепила око і вкрай велику ділянку головного мозку. З’ясувати її розташування вдалося тільки за допомогою комп’ютерного обстеження.

“ На знімках її добре видно, це надскладне поранення. В успіх операції, яка проходила можна сказати на межі життя і смерті, до кінця не вірили навіть нейрохірурги та реаніматологи. Проте життя врятувати вдалося.” - констатує медик.

Наразі стан обох бійців оцінюється як стабільно тяжкий. Обоє знаходяться у відділенні політравми.

Читайте також: Лікарі ім. Мечникова рятують життя 48 річного бійця

© 2020 monitoring-press

Мої відео