Через втрату значної частини врожаю ціни на полуницю не знизяться

Через втрату значної частини врожаю ціни на полуницю не знизяться
118516 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогорічна вартість ягоди є рекордно високою не тільки за останні 5 років, але й історично для цього періоду. Головною причиною стали несприятливі погодні умови. Про це повідомила пресслужба Української плодоовочевої асоціації.

Якщо порівнювати з минулими роками, на початку червня 2019 року якісну полуницю можна було придбати в середньому по 25-30 грн/кг. Приблизно в такому ж діапазоні коливалися ціни і на початку червня 2018 року. У 2016-2017 роках це було 15-20 грн/кг. Нині найпопулярніша ягода початку літа коштує до 85 грн/кг. І, як повідомляють в УПА, оптові партії наразі продаються по 65-75 грн/кг, а продукція низької якості пропонується в середньому по 40 грн/кг.

Головною причиною високих цін у Асоціації називають погодні умови — спочатку травневі приморозки, через які було втрачено значну частину врожаю, а потім низькі температури та рясні опади на початку червня. Все це не тільки стримувало дозрівання ягід, а й негативно впливало на їхню якість.

«Учасники ринку говорять про те, що урожай суниці садової буде найгіршим за останні кілька років, а ціни на ягоди й надалі будуть утримуватися на порівняно високому рівні», — говорять у Асоціації та зазначають, що ті фермери, що змогли у цих складних умовах отримати гідний урожай, можуть заробити в 2-2,5 рази більше на продажу кожного кілограму, ніж минулого року.

© 2020 monitoring-press

Мої відео