Бізнес-спільнота заявила про негативні наслідки у зв’язку з відставкою голови НБУ

Бізнес-спільнота заявила про негативні наслідки у зв’язку з відставкою голови НБУ
26926 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська Бізнес Асоціація закликає Президента України взяти ситуацію щодо написаної заяви про звільнення голови Нацбанку Якова Смолія під свій контроль та не допустити підриву незалежності НБУ. Про це йдеться у заяві, яку оприлюднено на сайті асоціації.

Зокрема, у заяві зазначено, що тиск на представників НБУ є негативним сигналом для іноземних інвесторів та міжнародних компаній, що працюють в Україні, оскільки ставлять під питання безпеку, справедливість та рівність усіх перед законом в Україні.

Бізнес вкотре звертає увагу, що забезпечення незалежності Національного банку, збереження макроекономічної стабільності та сталого економічного зростання України мають бути непохитними пріоритетами влади. Тож закликає не допустити відкату назад розпочатих у фінансовому секторі реформ, продовжувати розпочату політику та забезпечити подальшу незалежність НБУ.

У Асоціації зауважують, що зараз вкрай важливо убезпечити країну від появи нових негативних чинників, які дестабілізують економіку, сповільнюють інвестиційну активність та економічне зростання, тим паче, в кризовій ситуації, що виникла у зв’язку з пандемією.

Нагадаємо, що ввечері 1 липня голова Нацбанку Яків Смолій повідомив, що написав на ім'я президента заяву про відставку. Обґрунтуванням цієї заяви Смолій назвав «системний політичний тиск», який заважав йому виконувати свої обов’язки. Цю заяву вже погодив президент Володимир Зеленський та передав її на розгляд Верховної Ради, яка й має ухвалити остаточне рішення. Відомо, що провільний комітет також підтримав заяву про звільнення. 

Теги: голова НБУ, Яків Смолій,бізнес,відставка

© 2020 monitoring-press

Мої відео