Що відбувається на ринку праці зараз: аналітика robota.ua

Що відбувається на ринку праці зараз: аналітика robota.ua
94794 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кому роботодавці готові платити від 100 000 гривень? Аналітика robota.ua


Зарплати в Україні 2020: аналітика robota.ua

Ситуація на ринку праці після карантинних послаблень стрімко змінюється. Вакансій стає більше, зарплати ростуть, а кандидати активно розміщують резюме. Які сфери зараз найпопулярніші? Скільки роботодавці готові платити спеціалістам різних галузей? Що ще пропонують, окрім зарплати? Відповідає на ці питання robota.ua – перша онлайн-платформа для пошуку роботи в Україні.

Зарплати

Середня зарплата в Україні на сьогоднішній день складає 12 000 гривень за вакансіями і 12 773 гривні за резюме. Як бачимо, пошукачі прохають дещо більше, але в цілому різниця між попитом та пропозицією невелика.



Найбільші зарплати пропонують і прохають у сфері IT: 70 000 – 100 000 гривень за пропозиціями роботодавців та резюме пошукачів (тут їх запити майже співпадають).

Серед найбільш привабливих пропозицій від інших роботодавців ми відзначили вакансії для наукових співробітників - медіанна зарплата, яку пропонують їм роботодавці, складає 130 000 гривень. Щоправда, таких вакансій лише шість.

Вакансії

За останні три місяці ситуація на українському ринку праці кардинально змінилася через карантин та світову пандемію коронавірусу. До прикладу, якщо у першому кварталі 2020 року ми нарахували близько 130 000 актуальних вакансій, то за останні три місяці їх кількість зменшилась до 64 000.





Але вже у червні вакансій стало більше, ніж навесні, це свідчить про те, що бізнеси починають відновлювати роботу та укомплектовують свої команди.

Найпопулярніші сфери діяльності

Найбільше пропозицій від роботодавців можна знайти зараз у сфері Роздрібної торгівлі. Також у ТОП-5 сфер діяльності входять Гуртова торгівля, Промисловість та виробництво, ІТ та FMCG.



Серед пошукачів ТОП-5 сфер діяльності розподілилися інакше. Вони найчастіше шукають роботу в рубриках Студенти-Початок кар’єри, Торгівля, Адміністративний персонал-Водії-Кур’єри, Продажі-Клієнт-менеджмент та Логістика-Митниця-Склад.



Перше місце серед пошукачів займає рубрика Студенти-Початок кар’єри, але це й не дивно. Влітку молодь активно шукає підробіток, але вже восени перше місце може зайняти інша сфера.

Затребувані професії

Рейтинг найбільш популярних професій в Україні за кількістю вакансій нині виглядає так:

• Менеджер з продажу
• Продавець
• Торговий представник
• Торговий представник з авто
• Водій на авто фірми

Пошукачі ж найчастіше шукають дещо інше. Зараз їх ТОП найзатребуваніших професій виглядає так:

• Продавець
• Менеджер з продажу
• Оператор call-центру
• Офіс-менеджер
• Менеджер з продажу по телефону

Що ще пропонують роботодавці

Окрім зарплати, найчастіше роботодавці пропонують кандидатам бонуси або премії, безкоштовне навчання, корпоративні заходи, офіс біля метро, регулярне оновлення зарплати та знижки для співробітників.

Ринок працевлаштування поступово відновлюється, тому не забувайте оновлювати своє резюме, якщо шукаєте роботу, та слідкувати за актуальними трендами. Дізнатися більше про динаміку зарплат і пропозицій від роботодавців ви завжди можете в розділі Прозора Робота на robota.ua 




© 2020 monitoring-press

Мої відео