Посадовці Дніпровської міськради підозрюються у привласненні 7 млн грн державних коштів

Посадовці Дніпровської міськради підозрюються у привласненні 7 млн грн державних коштів
9307 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Заробили» чиновники на капітальному ремонті приміщень двох міських шкіл. Вартість робіт та використаних матеріалів була значно завищена, в якості субпідрядників залучені фіктивні підприємства. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Повідомлення про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах вручено директору Департаменту Дніпровської міської ради Ксенії Сушко, в.о. начальника технічного відділу департаменту гумполітики Олександру Аджимяну та його заступнику. Як встановили слідчі, у 2019 році керівник департаменту уклав договори з товариством з обмеженою відповідальністю на виконання капітального ремонту приміщень двох шкіл. Товариство, яке виступало генпідрядником — «Будівельна Гільдія», власник якого Олександр Кірман. Він же до недавнього часу був й керівником. 

«З метою заволодіння бюджетними коштами директор товариства з обмеженою відповідальністю вступив у попередню змову з посадовими особами міської ради, які підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, достовірно знаючи, що фактична вартість цих робіт та використаних матеріалів значно завищена», — повідомляють у прокуратурі.

Для прикриття своєї злочинної діяльності та виведення бюджетних коштів у готівку змовники залучили у якості субпідрядних організацій фіктивні підприємства, яким було перераховано частину грошей за роботи, які вони взагалі не виконували. Все це завдало державі збитків на суму майже 7 мільйонів гривень.

Зловмисникам повідомлено про підозру у рамках кримінального провадження за ч.5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Теги: державні кошти ,привласнення,прокуратура,міська рада,чиновники, Дніпро,збитки

© 2020 monitoring-press

Мої відео