Дніпряни благають врятувати їхні оселі, які можуть піти під землю

Дніпряни благають врятувати їхні оселі, які можуть піти під землю
45730 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мешканці будинку №20, що розташований на пр. Яворницького звернулися до президента України. Люди благають зупинити будівництво метро та врятувати їхні оселі від руйнування.

Звернення про загрозу життю від техногенної катастрофи дніпряни направили до: прем’єр міністра України Д. Шмигаля, голови СБУ І. Баканова, Генпрокурора України І. Венедиктової, голови Виконавчого комітету Реформ України М. Саакашвілі та голови Дніпропетровської ОДА О. Бондаренка та президента України Володимира Зеленського.

У документі йдеться про те, що дорожнє покриття на пр. Яворницького, на якому мешкають люди, почало провалюватись під землю. Пов’язують це безпосередньо із будівництвом метро. Люди побоюються за власні життя та оселі.

«Наші будинки тріщать по швах стику стін, несучі стіни дали тріщини та почали просідати! — наголошується у зверненні. — Системні провалля проїзної частини проспекту Яворницького окрім загроз транспорту, несуть загрозу складання як «карткових будиночків» усіх багатоповерхівок на проспекті».

 


Детальніше про небезпеку дніпровської підземки дивіться вже у другому випуску проєкту журналістських розслідувань на телеканалі D1 «Губернські Хроніки».

Теги: будинки, провалля,звернення,будівництво,метро,мешканці, Дніпро,проспект Яворницького

© 2020 monitoring-press

Мої відео