На пляжах Дніпропетровщини поліпшився стан води

На пляжах Дніпропетровщини поліпшився стан води
21635 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збудників інфекційних захворювань у воді не виявлено. Перевищення рівня кишкової палички спостерігається на пляжах Кривого Рогу, у Верхньодніпровську та Новомосковську. Такі дані оприлюднила пресслужба Дніпропетровського обласного лабораторного центру.

Погода ще дозволяє мешканцям Дніпропетровщини купатися у водоймах, а лабораторний центр констатує — наприкінці літа стан води на пляжах області значно покращився.

«Лабораторний контроль здійснюється за наявністю у воді збудників інфекційних захворювань, які становлять безпосередню загрозу для здоров’я людини, — повідомляють у Дніпропетровському ОЛЦ. — Проводиться дослідження індексу ЛКП (лактозопозитивної кишкової палички), що є опосередкованим показником можливої наявності збудника інфекційних захворювань у разі його перевищення. Крім того, здійснюються дослідження рівня бактеріальних вірусів коліфагів».

Згідно з отриманими результатами, минулого тижня збудників інфекційних хвороб на міських пляжах області не виявлено. З 73 проб у 10 встановлено перевищення рівня лактозопозитивної кишкової палички. Виявлено перевищення показника коліфагів у пробі воді водоймища пляжу Південний ГЗК у Кривому Розі. Тут зафіксований і високий рівень індексу ЛКП. Як і на пляжі по вул. Маршака у Кривому Розі, на пляжі м. Верхньодніпровськ, на пляжі КП НККП м. Новомосковськ, вул. Паланочна, 20.

У той же час, відмічається поліпшення якості води у зоні відпочинку у Кам’янському, на пляжі Монастирського острову, у «Парку культури та відпочинку Придніпровський» у Дніпрі, на пляжі Нікополя.

Теги: Дніпропетровщина,пляжі,якість води

© 2020 monitoring-press

Мої відео