Дніпро знову закупив вживані трамваї з Німеччини

Дніпро знову закупив вживані трамваї з Німеччини
22050 ПЕРЕГЛЯДІВ

До міста прибули поки вісім вагонів, ще двадцять доставлять восени. Аби 30-річні «німці» стали до роботи, їх ще потрібно адаптувати під українські колії.

Нові-старі трамваї прибули з Лейпцига. У Німеччині вони працювали протягом тридцяти років, з тамтешніх маршрутів їх зняли буквально два тижні тому. Проте працівники Дніпровського трамвайного депо запевняють, що вагони можна експлуатувати ще до п’ятнадцяти років.
За словами заступника директора КП Дніпровський електротранспорт Володимира Сусленкова, Німеччина зараз модернізує свій парк, переходить на нові технології, на великі трамваї з 4 та 5 секцій. Тож, позбавляється від старих вагонів.

У роботу німецькі трамваї поки не запускають, мовляв, іноземний транспорт потрібно адаптувати під українські колії. Вагони використовуватимуть на маршруті № 12 (Площа Старомостова — завод металовиробів) та № 16 (від вулиці Ігора Сікорського до Шинного заводу). До речі, вживані вагони з Лейпцигу наше місто купує вже вдруге, незважаючи на те, що у Дніпрі є власне виробництво на базі заводу Південмаш.

«В Україні є два виробництва - львівський «Електрон» і Татра Юг, який збирає трамваї на базі нашого Південмашу. Це хороші трамваї — трисекційні, надійні, але вартість одного трамвая майже 40 мільйонів гривень», — зазначив Володимир Сусленков.

Отже, у найближчі роки дніпрянам доведеться їздити у вже звичних вживаних німецьких вагонах.

">

 

Теги: трамваї,електротранспорт, Дніпро

© 2020 monitoring-press

Мої відео