Військова прокуратура Центрального регіону України скерувала до суду обвинувальний акт щодо офіцера-хабарника

Військова прокуратура Центрального регіону України скерувала до суду обвинувальний акт щодо офіцера-хабарника
23249 ПЕРЕГЛЯДІВ

   В ході досудового розслідування встановлено, що командир взводу зв’язку однієї з військових частин Житомирського гарнізону вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн від співслужбовця, який переводився до іншого місця служби. За цю суму обвинувачений обіцяв не створювати штучних перешкод у підписанні обхідного листа та акту прийому передачі посади, а також надання доповіді командуванню частини про відсутність недоліків щодо стану майна відповідної служби.

   31.08.2020 військовою прокуратурою Центрального регіону України обвинувальний акт щодо вказаної військової посадової особи скеровано до Богунського районного суду м. Житомира.

   Санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова Прокуратура,Військова прокуратура Центрального регіону України ,скеровано до суду,хабар,офіцер,покарання

© 2020 monitoring-press

Мої відео