Шахтарський страйк у Кривому Розі: під землею залишаються 262 гірники

Шахтарський страйк у Кривому Розі: під землею залишаються 262 гірники
20357 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 9 вересня заплановані перемовини між делегацією протестувальників та представниками адміністрації Криворізького залізорудного комбінату. Шахтарів підтримують учасники мітингу, який зібрався біля адмінбудівлі КЗРК, повідомляє на своїй сторінці в соцмережі голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

У Кривому Розі частина страйкуючих під землею шахтарів піднялася на поверхню — наразі з 393 робітників залишається 262. 30 гірників — на шахті «Жовтнева», 86 — на «Батьківщині», 57 — на «Тернівській», 89 — на «Гвардійській».

На 9 вересня заплановані перемовини між делегацією протестувальників та представниками адміністрації підприємства.Серед вимог протестувальників: підвищення зарплати, звільнення менеджменту, який заганяє підприємство у кризу, повернення пільгового стажу за списками 1,2, проведення атестації, відповідно до вимог законодавства.

Михайло Волинець, який зараз перебуває у Кривому Розі, зазначає, що на засіданні уряду 9 вересня буде винесене питання щодо проведення перевірки дотримання умов праці на КЗРК. А сам він готує звернення до спільного органу роботодавців, аби залучити їх до конфлікту на підприємстві. Щодо можливості впливу на власників компанії, які досі відсторонено спостерігають за поглибленням кризової ситуації.

Теги: Кривий Ріг,шахтарі,страйк

© 2020 monitoring-press

Мої відео