Мешканців Дніпропетровщини запрошують на прибирання берегів водойм

Мешканців Дніпропетровщини запрошують на прибирання берегів водойм
22715 ПЕРЕГЛЯДІВ

Масштабний екологічний івент проходить 19 вересня по всьому світу. До глобального прибирання долучаються понад 150 країн, повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області.

Щороку у треті вихідні вересня мільйони волонтерів долучаються до прибирання прибережних зон на честь Міжнародного дня чистих берегів. Цього року через поширення коронавірусу значно зросла кількість одноразових предметів, які швидко перетворюються на сміття. Тож, 19 вересня у різних районах Дніпропетровщини пройдуть екологічні толоки. «Велике прибирання» проходитиме вздовж водних артерій регіону. Зокрема на узбережжях річок Дніпро, Самара та Саксагань. Одна з локацій, де офіс водних ресурсів організовує толоку — селище Олександрівка Дніпровського району, на березі річки Самари.

Та долучитися до акції можна й у будь-яких інших місцях, навіть розчистивши від сміття улюблене місце відпочинку на природі. Організатори закликають робити фото «до та після», знімати відео та ділитися публікаціями у соцмережі з хештегом #ЯприбравТвояЧерга».

Теги: прибирання, Дніпропетровщина,екологічний івент,береги,водойми

© 2020 monitoring-press

Мої відео