Бреонна Тейлор: поліцейському пред'явлено звинувачення

Бреонна Тейлор: поліцейському пред'явлено звинувачення
201991 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поліцейському пред'явлено звинувачення у зв’язку з рейдом наркотиків, який призвів до смертельного пострілу у будинку жінки в американському штаті Кентуккі. Бреонна Тейлор, якій було 26 років, працівниця лікарні, була кілька разів постріляна, коли офіцери штурмували її будинок 13 березня.

Бретту Хенкісону пред'явили звинувачення не у смерті пані Тейлор, а в «безглуздій загрозі» за стрілянину в квартирі сусіда в Луїсвіллі. Ще двом офіцерам, які були задіяні, звинувачення не пред'явлено. Відповідно до закону Кентуккі, хтось винен у безглуздій загрозі, якщо вчинить вчинок, який демонструє «надзвичайну байдужість до офіцера Бреонни Тейлор, яку звинувачують, але не з приводу смертної цінності людського життя». 

За цей злочин найнижчого рівня може бути передбачений п’ятирічний термін покарання по кожному пункту. Пану Хенкісону було пред'явлено звинувачення за трьома пунктами.

Родичі та активісти, для яких смерть Тейлор стала криком, вимагали, щоб трьох офіцерів, звинувачених у вбивстві заарештували. Але це було відхилено судом, яке переглянуло докази. Суддя Енні О'Коннелл оголосила звинувачення, висунуті судом присяжних проти пана Хенкісона. Потім генеральний прокурор штату Кентуккі пан Камерон провів прес-конференцію, на якій розширив своє рішення. "Це дуже емоційний випадок", - сказав він. "Сьогодні я нічого не можу запропонувати їм, щоб усунути горе і біль внаслідок втрати дитини, племінниці, сестри та друга", - додав він у своєму посланні до сім'ї пані Тейлор.

Пан Кемерон заявив, що у звіті про балістику було встановлено, що шість куль потрапили у пані Тейлор, але лише одна смертельна. Цей аналіз дійшов висновку, що детектив Майлз Косгроув вистрілив, вбивши пані Тейлор. Генеральний прокурор заявив, що незрозуміло, чи постріли пана Хенкісона потрапили у пані Тейлор, але вони потрапили в сусідню квартиру. У вівторок у Луїсвіллі було оголошено надзвичайний стан, і очікуються протести. Також була розгорнута Національна гвардія. Мер Грег Фішер встановив комендантську годину в місті з 21:00 до 06:30, яка діятиме протягом наступних 72 годин. Раніше він заявив, що оголосив надзвичайний стан "через потенціал громадянських заворушень".

Поліція закрила рух на певних вулицях, де переважали протести, а навколо центру міста встановили барикади. Демонстрації з приводу смерті пані Тейлор проводяться в місті вже більше 100 днів поспіль. Розгортання Національної гвардії зазнало критики, оскільки один з її військовослужбовців смертельно застрелив власника чорношкірого ресторану Девіда Мактейті, коли в червні влада розігнала протестуючих Black Lives Matter.

У відділі поліції заявили, що його співробітники потрапили під обстріл під час спроби розчистити територію. Але після того, як було встановлено, що співробітники місця події не активували камер свого тіла, начальника міської поліції було звільнено. Пан Хенкісон був звільнений з відділу поліції метро Луїсвілля в червні після того, як слідчі встановили, що він "безтурботно і сліпо вистрілив 10 разів" під час рейду, згідно з його листом про припинення.

Пана Маттінглі та Косгроува було призначено на адміністративні обов'язки. У суботу пан Меттінглі написав електронний лист для понад 1000 колег, в якому критикував міських керівників та протестуючих. "Незалежно від результатів сьогодні чи в середу, я знаю, що тієї ночі ми зробили юридичні, моральні та етичні дії", - написав він у повідомленні, яке у вівторок опублікували ЗМІ. "Сумно, як добрих хлопців демонізують, а злочинців канонізують, ваші громадянські права нічого не означають, - додав він, - але злочинець має повну автономію".

© 2020 monitoring-press

Мої відео