Дніпропетровська облпрокуратура викрила розкрадання авіаційних комплектуючих зі стратегічного підприємства

Дніпропетровська облпрокуратура викрила розкрадання авіаційних комплектуючих зі стратегічного підприємства
55454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Організаторами оборудки були власники російської авіаційної компанії. Посередників, що збували їм запчастини, затримали під час спроби продажу авіаційного двигуна. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури викрито злочинну схему незаконного постачання з України авіаційних комплектуючих та двигунів до військової техніки. Замовниками та організаторами були власники російської авіакомпанії, серед посередників викрито посадовців українського стратегічного підприємства, з якого й розкрадалися комплектуючі.

«На замовлення вони викрадали двигуни та авіаційні запчастини для гвинтокрилів «Мі-2», «Мі-8», «Мі-17» та їхні модифікацій, — повідомляють у СБУ. — Викрадену продукцію посередники вивозили за кордон поза митним контролем. Обладнання, за підробленими документами, ділки продавали оборонним компаніям з Близького Сходу та у країни колишнього СНД».

Злочинців затримано під час спроби продажу авіаційного двигуна вартістю 980 тисяч доларів США. За висновками технічної експертизи, двигун відноситься до товарів подвійного використання і може встановлюватися на військові гвинтокрили. А під час обшуків в офісах українських посередників і місцях проживання зловмисників було виявлено авіаційні запчастини для гвинтокрилів «Мі-2» та «Мі-8», вилучено чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Наразі правоохоронці затримали начальника відділу стратегічного підприємства, він знаходиться під домашнім арештом та підозрюється у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Тим часом, правоохоронці встановлюють всіх учасників незаконної оборудки.


Теги: авіадвигун,комплектуючі,розкрадання,стратегічне підприємство, Дніпропетровщина,обласна прокуратура,СБУ

© 2020 monitoring-press

Мої відео