Канадський інвестор подав до суду на Нікопольський завод феросплавів

Канадський інвестор подав до суду на Нікопольський завод феросплавів
63224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Канадські інвестори у галузі сонячної енергетики TIU Canada подали позов до суду на завод феросплавів.
Нещодавно був поданий позов до суду на завод феросплавів, який находиться у Нікополі. Причиною позову було відключення сонячної електростанції канадського інвестора від електромережі НЗФ. Сталося це у березні цього року.
Керівництво заводу це пояснюює ремонтними роботами, саме там, де розташовується підстанція канадського інвестора.
Натомість в Канаді вважають, що це нісенітниці, і це суперечить українському законодавству, тому що по законодавству вони не мали права відключати електростанцію без їхнього дозволу. Це призвело до їхнього обурення і страшних збитків, а саме в 200 000 євро і ця сума продовжує рости, також 30 робітників втратили свої робочі місця. Тому компанія TIU Canada наполягає, щоб завод ніс відповідальність повною мірою, і якомога швидше відбулося підключення електростанції.
Відомо, що позов був поданий до Господарчого суду Києва. Перше скликання суду відбулося 18 листопада, наступне призначене на 16 грудня. І керівництво компанії заявляє що буде боротися з Нікопольським заводом до перемоги.
Також відомо що компанія TIU Canada співпрацює з Україною з 2016 року, а в 2018 році була встановлена Нікопольська СЕС, яка працює на 10.5 мегават.
Нагадуємо, що Нікопольський завод феросплавів належить до групи заводів «Приват».

© 2020 monitoring-press

Мої відео