Оптимістичні новини: перше зниження числа випадків COVID-19

Оптимістичні новини: перше зниження числа випадків COVID-19
166148 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вперше з вересня відзначила зниження числа нових випадків хворих COVID -19. Про це 30 листопада на прес-конференції повідомив Генеральний директор Організації Тедрос Гебрейесус, заявивши, що сталося це завдяки заходам, вжитим в останні тижні в Європі. Разом з тим глава ВООЗ закликав не втрачати пильність, по можливості, відмовитися від поїздок і зустрічати Новий рік, різдвяні та інші свята у вузькому родинному колі.
Тедрос Гебрейесус також закликав сприймати цю «довгоочікувану новину» з особливою обережністю.
«Досягнення можна легко втратити, до того ж в більшості інших регіонів світу, як і раніше, спостерігається зростання випадків захворювання і смерті», - додав він.
Глава ВООЗ підкреслив: «Всім нам хочеться в святкові дні бути поруч з близькими людьми. Але, прагнучи бути з родиною і друзями, ми не повинні наражати на небезпеку ні їх, ні себе самих". Він закликав збиратися разом тільки на відкритому повітрі, дотримуватися фізичної дистанції, утриматися від поїздок, уникати торгових центрів, замовляти необхідні товари через інтернет, якщо є можливість. До того ж, необхідно носити маску, мати при собі дезінфікуючі засоби і часто мити руки.
«Всі ці запобіжні заходи допоможуть звести до мінімуму ризики для вас та оточуючих».
«Пандемія має закінчитися - і ми всі повинні сприяти цьому», - сказав доктор Тедрос. Він підкреслив, що ВООЗ впевнена в перемозі над пандемією, яку забезпечать вже існуючі інструменти і вакцини, що знаходяться в розробці.

© 2020 monitoring-press

Мої відео