Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.30 11 грудня 2020 року

178904 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.30 11 грудня 2020 року

Слава Україні!
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Дотримуючись домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.
Упродовж цієї доби, 11 грудня, в смугах відповідальності наших підрозділів російсько-окупаційні війська три рази знехтували режимом припинення вогню.
Так, в напрямку наших позицій неподалік населеного пункту Мар’їнка противник вів провокативний вогонь з автоматичного станкового гранатомета. Відкривали вогонь збройні формування Російської Федерації і у районі населених пунктів Водяне та Зайцеве, застосувавши на цих ділянках стрілецьку зброю.
Вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.
Належно виконують завдання в районі проведення операції інші складові сил оборони. Саперами ДСНС розміновано майже 5 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 86 вибухонебезпечних предметів.
Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 10 грудня, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи.
У районі відповідальності наших бригад неподалік населених пунктів Водяне та Лебединське противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, а біля Мар’їнки – зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. Також противник вів обстріл українських позицій зі стрілецької зброї поблизу населеного пункту Старогнатівка. Ще три порушення режиму припинення вогню було зафіксовано у передмісті Авдіївки. Тут ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 76 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5039 транспортних засобів та 4640 осіб. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 663 особи, у зворотному напрямку – 1103 особи.
Слава Україні!

#ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement

© 2020 monitoring-press

Мої відео