Лекції для вчителів: виявлення ознак домашнього насильства в учнів

Лекції для вчителів: виявлення ознак домашнього насильства в учнів
221573 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна має запровадити та запустити програму для вчителів, яка має навчити за ознаками впізнавати ознаки насильства та безпосередньо розмовляти з дитиною та у разі неконтрольованих ситуацій сповіщати відповідні правоохоронні органи.

За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, кількість випадків звернень дітей про допомогу та захисту від насильства постійно збільшується та потребує термінового корегування.

Інформацію про такі випадки служба Миколи отримує не всю на не повністю, що також має редагуватися для правдивих даних та більшої допомоги.

Планують почати роботу з вчителів. Адже вони найкраще та найбільше бачать дитину та її самопочуття. Також планують найняти більше кваліфікованих шкільних психологів як в сільських, так і в міських школах. Педагогам нададуть усю необхідну інформацію заради безпеки дитини та пред’являть усі необхідні контакти для звернень у разі виявлення ознак дивної поведінки учня.

Хоч і вчителі без підготовки повинні повідомляти в поліцію про такі випадки, проте таких випадків дуже мало.

Що кожен має знати про факти домашнього насильства?

·       Це лише фізичне чи інтимного характеру насилля, але й психологічне та економічне – приниження та контроль бюджету;

·       Переваги від кривдника ослаблюють жертву до неможливості захистити себе;

·       Це не сімейна справа, а кримінальний злочин, який фіксований у відповідних документах;

·       Дитина також має право поскаржитися на насильство. Якщо вони присутні на конфліктах батьків, вони теж рахуються за жертв таких ситуацій;

·        У випадку кривдника накладається арешт на 6 місяців, обмеження волі на 5 років та повне позбавлення свободи на 2 роки.

11 лютого 2020 року відкрилась гаряча лінія для осіб, які постраждали будь-яким чином від насилля. Дзвінки безкоштовні з усіх телефонів та анонімні.

·       Телефон лінії : 15-47

·       Національна поліція України: 0-800-500-202

·       Національна дитяча лінія : 116-111 або 0-800-500-225

·       Лінія з питань насильства в сім’ї: 0-800-500-335

© 2020 monitoring-press

Мої відео