З 16 січня на нас чекатимуть штрафи за порушення мовного закону

З 16 січня на нас чекатимуть штрафи за порушення мовного закону
169465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народ існує доти, доки живе його мова. Коли не стане мови, не буде існувати й народу. Керуючись цим правилом, Верховна Рада України прийняла закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Він набуває чинності 16 січня 2021 року. Політики заздалегідь попереджають всіх українців про те, що з цього дня стартують штрафні санкції за невиконання закону.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь нагадує, що за такі порушення суб’єкти господарювання повинні будуть сплачувати штрафні санкції. Так, хтось вважає, що 5100-6800 – це невеликі гроші. Проте постійне накладання штрафу вони вагомо вдарять по кишені.

«Секретаріат Уповноваженого може здійснювати позапланові заходи контролю щодо порушень мовного закону. Якщо такі порушення протягом року будуть повторюватися і мати системний характер, ми маємо право накладати штраф. Здавалося б, комусь ця сума невелика, але вона буде бити не стільки по кишенях бізнесу, скільки – по репутації. А це якраз те, що напрацьовується роками», – сказав Кремінь. І дійсно, довіру споживача на ринку зараз завойовувати дуже важко, адже існує надто широкий вибір.

Наразі влада попереджає заздалегідь, аби установи могли підготуватись та перекваліфікувати працівників.
Особливо це є важливим для працівників ЗМІ та телебачення, адже журналісти показують нашу країну такою якою вона є!
Адже головна мета ВР – не накласти купу штрафів, а допомогти закладам, які обслуговують людей підготуватися до всіх непередбачуваних випадків.

Зараз триває підготовка до випуску комісії та необхідних паперів, якими будуть засвідчувати виконання, чи невиконання закону. Залишився майже місяць для того, аби перестроїтись та почати вести усі діалоги українською.

© 2020 monitoring-press

Мої відео