Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 19 грудня 2020 року

189493 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Протягом минулої доби, 18 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Так, поблизу Водяного на Приазов'ї, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік наших позицій з мінометів 120-го калібру. На цьому напрямку ворог вдруге за кілька тижнів вдався до дистанційного мінування українських позицій. Так, окупанти закинули 12 заборонених мін ПОМ-2, використавши ПКМ-1.
Тричі противник порушив режим припинення вогню і неподалік Авдіївки. Для провокації наших воїнів спершу застосував ручний протитанковий та підствольний гранатомети, а згодом – стрілецьку зброю.
На решті ділянок лінії розмежування ситуація залишається спокійною.
Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає. Українські військовослужбовці і надалі перебувають напоготові до імовірних провокацій ворога.
Від початку поточної доби, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 18 грудня, збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Ворожа вогнева активність спостерігалася поблизу населених пунктів Водяне та Авдіївка. Протягом доби противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також, біля Водяного ворог здійснив дистанційне мінування українських позицій забороненими мінами ПОМ-2, використавши для цього ПКМ-1.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, минулої доби представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 92 адміністративних правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5049 транспортних засобів та 4951 особа. Також було затримано 1 особу, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1106 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 437 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» – 136 та 56 осіб відповідно.
Слава Україні!

© 2020 monitoring-press

Мої відео