За затримку у виплаті заробітної плати роботодавець сплатить понад 135 тисяч гривень

За затримку у виплаті заробітної плати роботодавець сплатить понад 135 тисяч гривень
162845 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підприємство сплатить колишньому працівнику понад 135 тисяч гривень середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, що в тричі перевищує розмір власне самої заборгованості – відновити трудові права допомогла начальниця відділу Новобузького бюро правової допомоги Анжела Лізніченко.


До Новобузького бюро правової допомоги звернувся місцевий мешканець, право якого на своєчасну виплату заробітної плати було порушено. Як розповів клієнт, він працював водієм на одному з підприємств району, з якого звільнився за власним бажанням, втім остаточного розрахунку на день звільнення не отримав. Працедавець заборгував майже 45 тисяч заробітної плати та 2 тисячі гривень відряджувальних.


Зауважимо, що законодавство зобов’язує роботодавця при звільненні працівника провести з ним повний розрахунок, у випадку порушення цього обов’язку підприємство повинно виплатити працівникові середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. Зважаючи на це, фахівчиня розпочала роботу по відновленню права клієнта на належні йому суми виплати.


Заборгованість із заробітної плати працедавець сплатив у позасудовому порядку, а ось для стягнення боргу за відрядження юристці довелося підготувати заяву про видачу судового наказу, яку судом було задоволено і, як наслідок, суму боргу було стягнено. Втім виплата заборгованості не звільняє працедавця від обов’язку виплатити працівникові середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. Отже, Анжела Лізніченко підготувала позовну заяву до суду, в якій навела докази порушення роботодавцем трудових прав клієнта. За результатом розгляду справи суд прийняв рішення задовольнити позовні вимоги в повному обсязі – стягнути середній заробіток за час затримки виплати заробітної плати та відряджувальних, загальна сума яких склала понад 135 тисяч гривень.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/93459182.

© 2020 monitoring-press

Мої відео