Що посприяло зростанню Міжнародних резервів України: восьмирічний максимум у 2020 році!

Що посприяло зростанню Міжнародних резервів України: восьмирічний максимум у 2020 році!
82418 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року Міжнародні резерви України вразили просто усіх! Про це повідомила служба Національного банку України. Тож, підбивши підсумки 2020 року вони виявили, що наші Міжнародні резерви зросли на 15 відсотків. Такі показники наша країна востаннє бачила у 2012 році. Тож 1 січня всі підрахунки показали, що наразі наш показник дорівнює 29,133 мільярда доларів США.

Національний банк України повідомив, що найбільший відсоток резервів наразі складають цінні папери. На них припадає 82% від цього показника. Що ж стосується інших складових, то готівка, депозити та кошти на коррахунках складають лише 13%. Ну і 5% відсотків займає монетарне золото.

Тож аби повністю розібратись, що викликало такий прогрес НБУ дослідило цінні папери та які з них принесли найбільше прибутку до країни. Висновки показали, що великий відсоток принесли високоліквідні папери. Рейтинг наразі склався наступним чином: папери ААА принесли найбільше коштів 16,28321 – мільярдів доларів США, другі в рейтингу папери АА, які принесли 2,08906 мільярдів доларів США, ну і треті в рейтингу папери А – 5,38229 мільярдів доларів США.

Валюта, у якій зберігаються статки – переважно долари США, принаймні 77% від всього показника припадає саме на них. Що ж визначило такі зміни у міжнародних резервах? По-перше, це операції уряду з управління державним боргом, по-друге, це операції НБУ на міжбанківському валютному ринку, по-третє, переоцінка фінансових інструментів.

Тож завдяки спільним діям уряду Україна наразі має великі показники на ринку валют. Це викликає надію на те, що попри кризу, яку викликала пандемія ми все ж таки найближчим часом розпочнемо повертати борг, який маємо перед МВФ вже давно. Якщо цього року вдасться показати такий самий результат, то ми матимемо всі шанси на покращення економіки, на думку Нацбанку.

© 2020 monitoring-press

Мої відео