10 повсякденних звичок , які псують здоров’я

10  повсякденних звичок , які псують здоров’я
122552 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного дня ми робимо певні ритуали та дії. В 21 столітті надто швидкий темп життя. Людям зазвичай бракує часу на найпростіше – їжа та сон. Турбота про себе йде на другий план, адже важливо виконати всі справи на день. Без здоров’я не захочеться нічого, тому перейдемо до 10 шкідливих повсякденних звичок, від яких краще відмовитися.

Ви неправильно тримаєте смартфон. Розташування гаджета на мізинці загрожує наслідками: тривалий вплив на нерв може травмувати палець. А постійний скролінг стрічки і набір тексту великим пальцем викликає м’язовий біль.

Споживання їжі під час перегляду смартфону може призвести до зайвих кілограм. З’ясувалося, що, відволікаючись на телефон, ноутбук або читання, людина споживає на 15% більше калорій.

Не слухайте музику голосно. Гаджети попереджають користувачів про ліміт гучності. Не варто нехтувати, піддаючись музичній насолоді. Сучасні пристрої здатні відтворювати звуки до 120 дБ, тоді як ВООЗ рекомендує норму в 85 дБ. Тому при прослуховуванні музики краще використовувати близько 60% гучності.

Не можна не згадати і про недосип. На здоров’я погано впливає і недостатня кількість сну. Недосип може бути причиною зайвої ваги, захворювань серця і діабету 2-го типу.

Постійне оновлення стрічки новин в соціальних мережах викликає негативні емоції. Будьте обережні та не використовуйте смартфон на ходу. Людина не помічає, що відбувається навколо, внаслідок чого отримує чисельні травми. 

Не забувайте про обробку гаджетів антибактеріальними засобами , особливо в період розповсюдження коронавірусної інфекції. За підрахунками вчених, кількість бактерій на смартфоні в 10 разів більше, ніж на сидінні унітазу.

Сліпе наслідування моді. Іноді бажання бути в тренді змушує носити незручні речі, які шкідливі для здоров’я. Відомі багатьма джинси скінні можуть занадто сильно перетискати нервові закінчення і викликати міонекроз.

Не забувайте використовувати захисний крем. Його необхідно наносити не тільки на пляжах, але і в інші дні. Крім того, такий крем захищає шкіру від передчасного старіння, пігментних плям і раку.


Теги: повсякденні звички ,ВООЗ , смартфон ,швидкий темп життя ,бути в тренді ,недосип,захворювання серця

© 2020 monitoring-press

Мої відео