Унікальні хрести, які вже багато років поспіль бережуть працівники Дніпровського музею

Унікальні хрести, які вже багато років поспіль бережуть працівники Дніпровського музею
121463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще у XIX столітті до Дніпровського музею придбали унікальні хрести. Про це розповіли працівники національного історичного музею на своїй сторінці у Фейсбуці. Як виявилось, ці хрести є доказом існування християнства на Україні ще в ті далекі часи, коли нею правили князі.

У XIX столітті Київські археологи знайшли їх під час розкопок. Після чого їх передали до Дніпровського історичного музею, де на них чекали роки дбайливого ставлення та вивчення. За словами вчених, це ті самі хрести, з якими люди приходили на водохрещу. Це був цілий ритуал, який дійшов і до наших часів. Це все завдяки тому, що із року в рік люди оберігали традиції.

Самі працівники музею написали про це явище так: «Щорічно 19 січня християни відзначають велике свято, присвячене Хрещенню Господньому. Цього дня люди згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Дослідники пам’яток раннього середньовіччя фіксують сліди проникнення християнства на наші території. Серед знахідок, котрі свідчать про це, називають, звісно, хрести та інші атрибути культу”.

Наша команда D1 також приєднується до всіх теплих привітань, які ви почули від священників та президента. Ми так само як і ви намагаємось зберігати традиції наших предків. Проте у цей складний час нам хотілося б побажати вам міцного здоров’я та терпіння. І нехай всі негаразди обходять вашу домівку стороною.

© 2020 monitoring-press

Мої відео