Які рекомендації дало МОЗ учням, які цього року повернулись до шкіл?

Які рекомендації дало МОЗ учням, які цього року повернулись до шкіл?
88242 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 25 січня, діти всіх шкіл повернулись до навчання. Вже протягом довгого часу всі чекали на припинення локдауну та ось, нарешті, все позаду. Проте Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що необхідно обов’язково дотримуватись норм, які запобігатимуть поширенню пандемії. В іншому разі школи знову закриють!

Віктор Ляшко на своїй сторінці в Фейсбук підкреслив, що вчителі мають в обов’язковому порядку нагадувати дітям про те, що необхідно постійно мити руки. Адже вірус лишається на партах, ручках і всьому, до чого торкаються діти. Особливо важливо в громадських місцях носити маски та дотримуватись дистанції. Також він підкреслив, що на сайті МОЗ України можна прочитати основні правила уникнення зараження:

“- уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;
- обмежити відвідування місць великого скупчення людей;
- часто провітрювати приміщення;
- часто мити руки з милом;
- не торкатися очей, носа, рота немитими руками;
- уникати обіймів, поцілунків і рукостискань;
- прикривати ніс і рот під час чхання або кашлю одноразовою серветкою, яку відразу після використання потрібно викинути;
- триматися на відстані не менше двох метрів від людини, у якої є симптоми грипу”.

Якщо виявиться, що у школі спалахне багато випадків захворювань на COVID-19, її буде зачинено на карантин. Для цього мають хворіти або вагома частина учнів, або вагома частина персоналу. Всі сподіваються, що цього не трапиться, проте варто бути обережними. Також підставою для закриття шкіл може стати поширення епідемії грипу. Частіше за все вона трапляється у лютому. Тож якщо позначка досягне 483 хворих на грип на 100 тисяч населення, школи не працюватимуть. Поки ситуація тримається під контролем, але у разі спалаху, ми всі знову будемо сидіти вдома. Тож краще бережіть себе та дотримуйтесь всіх карантинних обмежень.


© 2020 monitoring-press

Мої відео