Який прогноз робить Шмигаль стосовно української економіки? До чого тут інфляція?

Який прогноз робить Шмигаль стосовно української економіки? До чого тут інфляція?
81455 ПЕРЕГЛЯДІВ

Денис Шмигаль розповів, що він переконаний в тому, що сучасна інфляція може призвести до прекрасних наслідків в економіці України. Він сто відсотково переконаний, що тимчасова втрата можливості купувати, для гривні стане лише пречудовим трампліном для нового початку розвитку української економіки.

Про це політик розповів під час зустрічі, організатором якої виступила Європейська асоціація бізнесу. “Глобальний огляд економіки” показав всі прогнози, які має влада України. Попри те, що в усьому світі пандемія спровокувала кризу, для України в Шмигаля є оптимістичний сценарій. Адже чоловік переконаний, що показник ВВП України цього року складатиме не менше 4,6%. Звісно, запевняє прем’єр-міністр, такий зріст все ж таки може супроводжуватись приростом інфляції, проте вона буде досить таки незначною, тож мало хто її помітить.

Політик зауважує, що: “Ми зацікавлені в тому, щоб, якщо говорити економічною мовою, інфляція "розігрівала" економіку і давала ще кращі можливості для розвитку і зростання ВВП не тільки на 4,6%, а може навіть і вище”. Крім того, Шмигаль переконує в тому, що Нацбанк разом з Міністерством економіки впевнені, що ВВП України цього року складатиме 5% і вище.

Насправді вчені з інституту Олександра Вовченко надали схожу інформацію на ту, яку пропонує політик. Їх розрізняє лише одна вагома деталь. Вчені дійсно кажуть про те, що ВВП складатиме 5-6%, проте це не найнижчий, а найвищий показник, який може надати країна. Все це через те, що в країні зараз велика кількість банкрутів. Вчені посилаються на те, що 10% підприємців України наразі повністю втратили свій бізнес через карантин, який було введено для запобігання поширенню хвороби. Також вони звертають увагу на те, що вагома частина бізнесу все ще перебуває на межі зникнення, тож не факт, що вони зможуть протистояти збанкрученю.

Тому, хто саме на думку політиків стане тим важелем, який виводитиме економіку на такий високий рівень, вчені поки не можуть зрозуміти. Такі високі показними ми зможемо показати, якщо більша частина країни зможе запустити хоча б на 70-80%, що навряд чи можливо, адже вакцинація ще не розпочалась. Тож навіть до літа 2021 року ми не встигнемо запустити країну на таку потужність.

Крім того, вчені переконані, що зараз передбачити, чи посприяє поліпшенню нинішньої ситуації інфляція, чи навпаки погіршить все, поки ще зарано. Адже криза не лише продовжується, вона продовжує збільшуватись. Всі країни все ще продовжують потерпати від хвороби. І в нас лише тиждень, як завершився локдаун. Саме тому інфляція може стабілізуватись на 6-7%, Тож точно сказати, до чого призведе дана інфляція взагалі неможливо. Проте будемо сподіватись лише на краще, запевняють вчені. Адже в будь-якому разі варто готуватись і до того, що результати можуть бути й невтішними. Тому чекаємо на результати проведення першої хвилі вакцинації, яка і покаже, чого нам очікувати від 2021 року.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 monitoring-press

Мої відео