На Донеччині судитимуть членів організованої злочинної групи, які заробляли на поставках продуктів харчування до дитячих садків та шкіл

На Донеччині судитимуть членів організованої злочинної групи, які заробляли на поставках продуктів харчування до дитячих садків та шкіл
10838 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно чотирьох членів організованої злочинної групи за фактом розтрати та заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем та службового підроблення, вчинених організованою групою (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні-березні 2020 року заступник начальника Управління освіти одного із міст Донецької області разом із двома підприємцями та секретарем тендерного комітету заволоділи бюджетними коштами.

Використовуючи підконтрольних осіб-підприємців, правопорушники поставляли до дитсадків та навчальних закладів продукти харчування, шкільні дошки, електрообладнання за завищеними у майже 2 рази цінами. Таким чином зловмисники заволоділи понад 500 тис грн та вчинили замах на заволодіння більше ніж 3 млн грн.

Максимальна санкція статті - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео