Навчальні програми за стандартами НАТО: як тепер проходить навчання офіцерів НГУ під керівництвом інструкторів з Канади?

Навчальні програми за стандартами НАТО: як тепер проходить навчання офіцерів НГУ під керівництвом інструкторів з Канади?
23571 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що офіцери Міжнародного центру Національної гвардії на Київщині проходять вже третій поспіль модуль. На ньому офіцери Головного управління НГУ, Національної академії, Навчального центру та Міжнародного центру підготовки підрозділів з планування та розробки навчальних програм навчаються за стандартами, які розроблені в НАТО. Зараз вони всі прагнуть лише одного – створити сильну Національну гвардію, яка буде підготовлена за різними рівнями. Вони повинні будуть стати набагато сильнішими та витривалішими. Їхня підготовка значно різниться від всіх інших, проте це лише початок.

Викладачі вільного курсу поставили собі за мету розповісти слухачам якомога більше нової інформації. Стратегії, методики, які тепер використовують у НАТО замість тих, що вже давно застаріли, стануть частиною навчальної програми сучасних офіцерів. Зараз Україна працює над тим, щоб підготовка наших військових стала максимально близькою до тієї, яку мають країни-члени НАТО.

Протягом досить тривалого часу наша Національна гвардія намагається стати набагато кращою. Звісно, це не так легко, як хотілося б, проте прогрес можна помітити навіть не озброєним оком. Звісно, ми не відмовляємось від традиційних методик, які Україна перевіряла вже неодноразово. Проте ми намагаємось ввести нові, для того, щоб складова сумісність наших воїнів та представників НАТО була якомога вищою.

Перші два модулі розкрили нашим воєнним техніки та методики, які використовують в інших країнах для викладання матеріалу. Також вони навчились визначати методи розробки, розібрали, який контент є найбільш потрібним у навчальних програмах, а із цього змогли опанувати аналіз і предмет діяльності планування. Третій модуль для наших воєнних має посприяти вивченню новітніх розробок, проведенню, оцінюванню та затвердженню новітніх навчальних програм.

Олександр Бондаренко зазначив, що ті підходи, про які нам розповіли вчені із Канади, мають місце в освітній програмі України. Після завершення навчання, вони планують ввести новітні методи, які допомагатимуть у покращенні рівня навчання серед тих, хто проходить навчання в національній гвардії. Як зазначила Оксана Панчик, вже зараз ми можемо розпочати підготовку програми, яка буде відповідати всім вимогам НАТО. ЗС Канади зробили багато чого, аби посилити рівень підготовки нашої армії. Тож ми щиро вдячні їм за такий комплексний підхід до навчання.

Але на цьому все не завершиться, адже завершити всю серію навчань вони вирішили не третім, а четвертим модулем. Вони переконані, що це сприятиме покращенню рівня навчання. Але проходитиме він вже безпосередньо за місцем проходження служби кожного з учасників. Так вони зможуть внести все, що вивчили під час модулів до освітньої програми Нацгвардії свого міста. Так вони збільшать кількість підготованих бійців для співпраці з НАТО.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 monitoring-press

Мої відео