“Я не розумію, що таке тістечко!” – такими були останні слова офіціантки, яку звільнили через обслуговування російською мовою!

“Я не розумію, що таке тістечко!” – такими були останні слова офіціантки, яку звільнили через обслуговування російською мовою!
9747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Дніпрі сталася непередбачувана подія. Дівчину, яка протягом певного часу працювала в кафе Coffein, звільнили. Як розповіли пізніше, це трапилось через те, що дівчина відмовилась обслуговувати клієнтку українською.

Ситуація складалась наступним чином. Ганна Счасна-Гарус завітала до закладу, аби випити кави. Вона вирішила замовити тістечко до кави, проте офіціантка не зрозуміла, що це таке. Тож жінка почала вимагати, аби обслуговування відбувалось українською мовою. На це офіціантка заявила, що вона не буде змінювати мову. За її словами Дніпро завжди було, є й буде залишатись російськомовним містом. Через те, що вона відмовилась обслуговувати клієнтку українською, її довелось звільнити.

Проте власниця кав’ярні не повністю згодна із тим, що відбулося тоді. Вона запевняє "Я не на стороні клієнтки. Я вважаю, що людина може говорити російською. Можливо, потрібно було почати розмову на українській, але, якщо вона її не знає, то навіщо мову поносити та принижувати нашу Україну. Тому ми будемо шукати україномовних офіціантів і барист, і потім будемо починати свою роботу". Тож тепер роботу закладу призупинили, поки не зможуть владнати мовне питання. Адже протягом довгого часу в закладі обслуговували російською.

Нагадуємо, що з 16 січня 2021 року на території всієї країни почав діяти закон, згідно з яким все обслуговування має бути українською мовою. Всі заклади громадського обслуговування та державного значення тепер в обов’язковому порядку повинні проводити роботу державною мовою. Поки держава не встигла організувати жодних курсів, які б допомагали населенню вивчати українську мову, проте це питання вже підіймалося. Влада планує розглянути це питання для того, щоб допомогти населенню перейти на спілкування українською мовою.

© 2020 monitoring-press

Мої відео