Спецпрокуратурою Центрального регіону забезпечено стягнення з «Кузні на Рибальському» штрафних санкцій на користь МОУ

Спецпрокуратурою Центрального регіону забезпечено стягнення з «Кузні на Рибальському» штрафних санкцій на користь МОУ
12143 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в лютому 2021 року забезпечено реальне виконання рішення суду щодо стягнення з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» штрафних санкцій на користь оборонного відомства.

   Установлено, що зазначене комерційне підприємство порушило умови одного з державних контрактів та не поставило Військово-Морським Силам України обумовлену угодою продукцію спеціального призначення.

   У лютому 2020 року Спеціалізованою прокуратурою регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» пред’явлено позовну заяву щодо стягнення штрафних санкцій за порушення умов державного контракту, невиконання робіт з проведення державних випробувань замовленої продукції, що призвело до її несвоєчасного отримання оборонним відомством.

   Зазначимо, що з метою досудового врегулювання договірних відносин, Міністерством оборони України на адресу комерційного підприємства неодноразово направлялись листи з вимогами повідомити про стан виконання умов контракту та дату початку державних випробувань замовлених виробів, проте всі претензії залишилися без відповіді.

   Лише за втручання Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону Господарським судом м. Києва задоволено позовну заяву прокуратури у повному обсязі, стягнувши з підприємства-порушника штрафні санкції за порушення умов державного контракту на поставку продукції військового призначення на загальну суму понад 790 тисяч грн.

   За результатами дій державних виконавців щодо примусового виконання вищевказаного рішення суду, у лютому 2021 року сума коштів в повному розмірі перерахована на рахунки Міністерства оборони України.

   Наголошуємо, що захист інтересів держави у бюджетній сфері є одним з пріоритетних напрямків діяльності Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,захист інтересів держави,стягнуто,в інтересах МОУ,Завод «Кузня на Рибальському»,штрафні санкції,державний контракт,продукція спеціального призначення

© 2020 monitoring-press

Мої відео