Як в Дніпрі борються з тими, хто незаконно торгує первоцвітами?

Як в Дніпрі борються з тими, хто незаконно торгує первоцвітами?
8548 ПЕРЕГЛЯДІВ

В наш час значна кількість первоцвітів перебуває в “Червоній книзі”. Тож вже багато років поспіль влада та поліція закликають населення до того, аби вони перестали зривати первоцвіти. Особливо це стосується тих, хто вирішив заробити на цьому. Частими стали випадки, коли люди збирають повні кошики квітів та продають їх на базарі. Тому в Дніпрі вкотре закликали мешканців міста не зривати, а тим паче не продавати такі квіти.

Тетяна Левачова, яка наразі виконує обов’язки начальниці відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики, розповіла про те, що під час зривання двох-трьох первоцвітів, ви пошкоджуєте 45-60 цибулин. Адже ви не можете зірвати одну стеблинку, при цьому не зачепивши іншу. А для того, щоб із насінини виросла повноцінна квітка в дикій природі повинен минути не один рік. Наприклад квітка конвалії ростиме цілих 7-8 років. Тож якщо так підрахувати, то кожен комерсант, який зриває квіти в лісі для продажу, вбиває більше тисячі цибулин за день.

Для того, щоб припинити злочини проти екології міста, дніпровські поліціянти почали проводити рейди, під час яких вони контролюють законність продажу тих чи інших квітів. З особливою увагою вони ставляться до тих, хто торгує первоцвітами. У разі виявлення правопорушення, злочинців притягають до кримінальної відповідальності. У випадку виявлення правопорушника, поліціянти складають протоколи за статтею 152 "Порушення правил доброустрою". Штраф у такому випадку – від 340 до 1 360 грн. Протягом останніх двох з половиною тижнів поліція вже встигла зафіксувати понад сто випадків незаконної торгівлі. Вони склали акти та провели відповідні бесіди із правопорушниками. В поліції сподіваються, що тепер в Дніпрі порушень стане набагато менше, і ліси зможуть зітхнути з полегшенням.

© 2020 monitoring-press

Мої відео