Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 3 березня 2021 року

9997 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України. З початку доби, 3 березня, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Всі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
Так, окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї. Зі станкових протитанкових гранатометів противник здійснив кілька неприцільних пострілів у бік українських позицій біля ВОДЯНОГО, що поблизу Донецька, а неподалік КАМ’ЯНКИ – зі стрілецької зброї.
Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. За всіма фактами зафіксованих порушень Українська сторона СЦКК вживала заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ.
Також, сьогодні ЗМІ ОРДО розповсюдили провокаційне повідомлення щодо отримання дозволу, так званою «народною міліцією» на ведення «упереджувального вогню на подавлення та знищення вогневих точок Української армії». Українська сторона СЦКК нагадує, що подібного роду заяви є відвертими провокаціями, спрямованими на виправдовування найманцями провокативних обстрілів позицій Збройних Сил України. Це також свідчить про втрату контролю з боку РФ над збройними формуваннями ОРДЛО, що може привести до зриву домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.
Крім того, з метою дискредитації Уряду України тиражуються повідомлення про перешкоджання Українською стороною роботи КПВВ. УС СЦКК наголошує, що робота контрольних пунктів триває в штатному режимі і жодних перешкоджань руху вантажів та перетину лінії розмежування цивільними особами не було. Транспорт гуманітарного конвою ООН перетнув КПВВ після дотримання усіх необхідних процедур та повернувся на підконтрольну Україні територію плановим порядком у найкоротший термін.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували майже 6 гектарів території та передали на знищення 65 вибухонебезпечних предметів.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!

Теги: #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation #daily_statement

© 2020 monitoring-press

Мої відео