Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 25 березня 2021 року

9135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 25 березня 2021 року

Слава Україні!

З початку цієї доби 25 березня, було зафіксовано один ворожий обстріл позицій українських захисників в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ».

Неподалік селища СВІТЛОДАРСЬК, окупанти відкривали вогонь у бік позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців.

Відповідно до Звіту СММ ОБСЄ від 24 березня, Міні-БПЛА патруля Місії зафіксував на території ОРЛО військову техніку збройних формувань Російської Федерації, яка знаходилася в зоні безпеки: 3 одиниці БМП-1 було помічено поблизу населеного пункту Новоселівка, 11 бронетранспортерів МТ-ЛБ на території підприємства в Калиновому та 4 одиниці МТ-ЛБ – неподалік населеного пункту Калинове-Борщувате.

Вкотре Місія зафіксувала 75 протитанкових мін, встановлених поперек дороги на відстані близько 3 км від Лозового, що на Донеччині. У полях поблизу цього ж населеного пункту виявлено ще приблизно 330 протитанкових мін. За оцінкою СММ, усі ці міни належать збройним формуванням Російської Федерації.

За допомогою засобів РЕБ, окупанти продовжують перешкоджати роботі БПЛА патрулів ОБСЄ. Глушіння зафіксоване як у Луганській так і у Донецькій областях. 22 березня, під час виконання польоту над населеними пунктами Троїцьке, Логвинове, Булавине та Степанівка відбувалось глушіння сигналу GPS літальних апаратів, що суттєво ускладнило роботу СММ.

Такі зухвалі дії представників збройних формувань Російської Федерації із застосування сучасних засобів радіо-електронної боротьби, вкотре підтверджують небажання найманців виконувати Мінські домовленості.

Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил й надалі контрольована українськими воїнами.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Піротехнічні розрахунки ДСНС України за добу розмінували майже 4,5 гектари території та передали на знищення 125 вибухонебезпечних предметів.

Слава Україні!

© 2020 monitoring-press

Мої відео