Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 28 березня 2021 року

9777 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби, 27 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», по позиціях наших воїнів у передмісті ШУМІВ окупанти застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети 82-го калібру. Поблизу населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та ЛУГАНСЬКЕ російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населеного пункту АВДІЇВКА окупанти відкривали вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, та селища СЛАВНЕ – з гранатометів різних систем. У передмісті ШИРОКИНОГО противник вів обстріл зі стрілецької зброї.

До того ж, неподалік АВДІЇВКИ було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування. Завдяки вмілим діям наших воїнів, безпілотник було вчасно подавлено засобами РЕБ.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7 годину ранку 28 березня, зафіксовано 3 обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, поблизу ТАЛАКІВКИ та ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Втрат серед захисників Збройних Сил України немає.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4614 транспортних засобів, 4830 осіб, з яких 4330 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців (НЗФ) доставлялись 2 особи. Виявлено 106 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 15 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 888 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 597 осіб.

Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 5 особам. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 6 осіб.

Слава Україні!

© 2020 monitoring-press

Мої відео