Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 28 березня 2021 року

9261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

Протягом поточної доби, 28 березня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 6 обстрілів та 1 дистанційне мінування.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населених пунктів ТАЛАКІВКА та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу містечка ПІВДЕННЕ, противник обстрілював позиції українських захисників з мінометів калібру 82 мм.

У напрямку населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ ворогом було здійснено дистанційне мінування позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

Вранці, 28 березня, передові підрозділи Збройних Сил України, вкотре зафіксували виконання робіт російськими найманцями з облаштування існуючих та створення нових оборонних позицій у напрямку лінії розмежування. Роботи проводилися, не зважаючи на заборону, поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цього порушення Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Трьохсторонньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 101 вибухонебезпечний предмет.

Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Слава Україні!

© 2020 monitoring-press

Мої відео