Пріоритет США зосередитись на зміцненні зв'язків із союзниками

Пріоритет США зосередитись на зміцненні зв'язків із союзниками
76069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державний секретар США Антоні Блінкенсей заявив у вівторок, що США підтримують Україну, оскільки Росія продовжує нарощувати сили вздовж кордону, який вона розділяє з Україною. Відбулися переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Брюсселі, де він також зустрівся з іншими європейськими та членами НАТО з ряду питань, включаючи дії Росії вздовж кордону з Україною та операції коаліції в Афганістані."США твердо стоять за суверенітетом і територіальною цілісністю України", - сказав секретар, додавши, що цього тижня він обговорить "євроатлантичні прагнення" України.
Білий дім заявив, що президент Джо Байден також "підкреслив непохитну прихильність Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України" під час телефонного дзвінка з президентом Росії Володимиром Путіним.Вони спілкувалися по загально важливих питаннях.
"Президент України Володимер Зеленський занепокоєний ситуацією, раптовим нарощування російської армії в окупованому Криму та на кордонах України і закликав Росію до деескалації напруженості". Джо Байден запропонував проведення саміту зустрічі в третій країні в найближчі місяці.
Кремль контролює найбільший рух російських військ, танків та ракет уздовж українського кордону з часу анексії Кримського півострова України в 2014 році, повідомляють українські та американські чиновники. З середини березня Росія провела щонайменше чорити навчальні зоходи, прилеглі до кордону України.Запланована зустріч протягом трьох тижнів де будуть обговоренні основні питання.
Міністр закордонних справ України висловив упевнено, що потрібно пом'якшити російську агресію це занадто висока ціна, якщо її не зупинити.
Нагадаємо, конфлікт розпочався, коли Росія анексувала Крим від України в 2014 році, і з тих пір, за даними уряду України, загинуло близько 16 000 людей.
Блінкен поспілкувався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом про ситуацію, що склалася, і сказав, що є взаємна домовленість про те, що "Росія повинна припинити своє небезпечне військове накопичення та триваючу агресію ".
При цьому "НАТО підтримує Україну". "Значне нарощування військ у Росії є невиправданим,та турбує багатьох", - сказав Столтенберг. - Росія повинна припинити це військове накопичення в Україні та навколо неї.
Кулеба заявив, що Україна хоче провести політичні переговори а не створювати велику війну.
При підтримці НАТО, Кулеба також сказав: "Якщо Росія піде на будь-який необдуманий крок або розпочне новий наступ, це буде дорога ціна в усіх її сенсах".

Теги: Пріоритет США зосередитись на зміцненні зв'язків із союзниками

© 2020 monitoring-press

Мої відео