Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 14 квітня 2021 року

44852 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

З початку цієї доби зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік населених пунктів СВІТЛОДАРСЬК та ЗОЛОТЕ-4, противник здійснив обстріл позицій наших захисників із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля ПІСКІВ – зі стрілецької зброї.

У районі населеного пункту МАЙОРСЬК ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ було зафіксовано проліт ворожого БПЛА «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно подавлений.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Не дивлячись на підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню, і російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють накопичення та переміщення озброєння і військової техніки з метою проведення бойового злагодження та вишколу особового складу.

Безпілотні літальні апарати СММ, здійснюючи планові польоти над непідконтрольною Урядові України територією, загалом зафіксували 269 одиниць різного типу озброєння та військової техніки.

Вкотре Місія зафіксувала факти обмеження свободи пересування патрулів СММ.

Такими діями збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати досягнуті Мінські домовленості з метою подальшої дестабілізації безпекової ситуації вздовж усієї лінії розмежування.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 7 гектарів території та передали на знищення 106 вибухонебезпечних предмети.

Слава Україні!

© 2020 monitoring-press

Мої відео