Абітурієнти на фінішній прямій: як підготуватися до ЗНО

Абітурієнти на фінішній прямій: як підготуватися до ЗНО
69752 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Міністерстві освіти України повідомляють, що ЗНО розпочнеться з 21 травня й триватиме до 15 червня. Тож абітурієнти вже виходять на фінішну пряму.
Які портали та сайти можуть підняти рівень знань з тих чи інших предметів, чи вдарять по кишені послуги репетиторів та як можна підготуватися до ЗНО самостійно, в нашому матеріалі.
ЗНО-2021 має декілька нововведень. Так, абітурієнти можуть обрати 5 предметів. Хоча, для вступу до університету абітурієнту варто надати сертифікати ЗНО з 3 предметів.
Також у 2021 році ЗНО з української мови має два види. Перший — завдання з української мови, другий — і з української мови, і з української літератури. Останній вид потрібен для тих, хто хоче отримати спеціальність гуманітарного напрямку. ЗНО з математики цьогоріч стане обов'язковим для всіх вступників, незалежно від майбутньої спеціальності. Тест матиме два рівні. Базовий рівень нададуть учням, яким сертифікат ЗНО з математики не потрібен при вступі, а профільний — для учнів, яких цього потребує професія та університет.
Графік ЗНО-2021 року можна переглянути на основній сторінці Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням https://testportal.gov.ua/vidomi-terminy-provedennya-zno-2021/.
На сторінках Інтернету можна наразі знайти вдосталь порталів та сайтів, які допоможуть абітурієнту якісно підготуватися до ЗНО. До того ж у зв'язку з карантинними обмеженнями та переходом на дистанційне навчання, в учнів є вдосталь часу підтягнути рівень знань з потрібних для вступу до університету предметів.
EdEra - портал, який готує майбутніх студентів до вступу відразу з декількох предметів. Так, курс "Лайфхаки з української мови" має 16 тем у відкритому доступі, різноманітні завдання та тести. Останні допоможуть набути практичні навички.
Курс "Лайфхаки з української літератури" має форму порад. Тож з 15 лекцій учень може отримати теоретичні літературні знання. На додачу абітурієнт засвоїть навички аналізування художніх творів.
Повний курс " Історія України в історіях" вміщує інтерактивні відео, 200 тестів та шість модулів.
" Математика. Просто" - курс, який насамперед заохочує учнів до цієї науки.
Також портал EdEra має курс "Автостопом по біології". П'ять модулів, відео по десять хвилин, тести, форум для комунікації з іншими школярами-вступниками — ось що чекає на абітурієнтів тут.
Курс " Ізі ЗНО. Англійська мова" складається як з теоретичної частини (30 годин), так і практичної (тести, модулі, подкасти).
Сайт Prometheus складається з трьох курсів. Курс з української мови та літератури має теми та підтеми, які створені на основі минулих тестів ЗНО.
Курс з математики вміщує 19 тем, які допомагають узагальнити вивчений базовий матеріал.
Курс " Готуємося до ЗНО з англійської мови разом з могилянцями" націлений на освоєння необхідних відомостей та рекомендацій для учнів, які складатимуть ЗНО з англійської мови. Звернутися до відеоматеріалів можна у будь-який комфортний час.
Портал ЗНО.Клуб створений для учнів, з метою підготовки по всіх предметах. Тут міститься, як теоретична база, так і практична. До того ж портал має курси з декількох іноземних мов: англійської, іспанської, французької, німецької. Теоретичні матеріали зацікавлюють та надихають до вивчення, адже вони подані в таблицях та мають зображення з прикладами. Щоб розпочати підготовку до ЗНО на цьому порталі, потрібно зареєструватися на сайті.
iLearn - нетиповий портал підготовки до Зовнішнього незалежного оцінювання. Адже учень створює на сайті свого героя, разом із ним навчається та отримує монети, які потім можна витратити. Курси з шкільних предметів представлені за певним графіком, який зокрема можна переглянути на сайті. До того ж матеріали доступні в архіві.
Портал ЗНО онлайн вміщує в себе тести від 2009 до 2020 року. Портал націлений на практичні навички учня.
Be Smart - портал для підготовки з восьми основних предметів. У базі є 2000 уроків та 11 тисяч тестів.
До того ж на YouTube розміщений сайт ZNOUA. Він складається з відеолекцій, різноманітних уроків, роликів та освітніх анонсів. Також тут учень може ознайомитися з прикладами вдалих текстів з української мови та аналізу художніх творів з літератури.
Водночас абітурієнт може готуватися самостійно. Але це вимагає наполегливості та постійної систематизованої роботи. Насамперед учень повинен правильно розрахувати свій час. Тобто як працювати, так і відпочивати. Фахівці говорять, що 1-1, 5 години праці дорівнюють 15 хвилин відпочинку. Також візуалізуйте весь матеріалі: таблички, картинки, графіки, конспекти стануть вам у пригоді. Не забувайте перевіряти отримані знання. Виконуйте тести, завдання, пишіть та аналізуйте художні твори. А ще оточіть себе такими ж людьми, як і ви. Комунікуйте з однокласниками, виявляйте свої слабкі сторони.
Крім того, у підготовці до ЗНО вступнику допоможуть кваліфіковані репетитори. Їх послуги не дешеві, але ефективні. Так, в столиці послуги репетиторів варіюють від 250 до 500 гривень, в регіонах України — від 120 до 250. Також на ціну впливає якість кваліфікації репетитора. Наприклад, якщо останній перебував за кордоном та викладає у вищі, його послуги вдвічі більші за репетиторство шкільного вчителя чи студента.
В Міністерстві освіти України наголошують, що карантин не вплине на проведення Зовнішнього незалежного оцінювання. Що ж не можна сказати про шкільну освіту, яка перейшла в формат дистанційного навчання. Але фахівці говорять, що ЗНО має наразі стати головним суб'єктом в житті абітурієнтів. Хоч часу на підготовку залишилося не так і багато, але школярі можуть ще наздогнати втрачене.

© 2020 monitoring-press

Мої відео