Як звернутися до Європейського суду, якщо вважаєш себе потерпілим від порушення Конвенції - пояснює начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), Тарас Грень

Як звернутися до Європейського суду, якщо вважаєш себе потерпілим від порушення Конвенції - пояснює начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), Тарас Грень
55007 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЯК ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ, ЯКЩО Я ВВАЖАЮ СЕБЕ ПОТЕРПІЛИМ ВІД ПОРУШЕННЯ КОНВЕНЦІЇ - про це, та дещо більше розповість Тарас Грень - начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)
Суд може розглядати лише ті заяви, які спрямовані проти держав, що ратифікували Конвенцію та відповідні протоколи, і які стосуються подій, що відбувалися після дати ратифікації (відповідна інформація щодо дат ратифікації Конвенції та протоколів до неї розміщено на офіційному сайті Європейського суду.
Писати до суду можна однією з офіційних мов Суду ( англійською чи французькою) або ж офіційною мовою будь-якої з держав, що ратифікували Конвенцію.
Немає необхідності надсилати формуляр заяви факсом зважаючи на те, що це не припинить перебіг строку, передбаченого Конвенцією для звернення до Суду. Суд розгляне тільки оригінал формуляра заяви, надісланий поштою.
Не потрібно приїздити до Страсбурга особисто і викладати предмет заяви в усній формі. Це не пришвидшить розгляд Вашої заяви. Вам також не буде надано будь-яких юридичних порад.
Секретаріат може попросити Вас надіслати додаткові документи, відомості чи пояснення стосовно Ваших скарг.
Потрібно завантажити формуляр заяви з сайту Суду, уважно і розбірливо заповнити✒️ його, підписати та якнайшвидше відіслати до Суду. Заповнений формуляр повинен містити:
коротке викладення фактичних обставин та Ваших скарг;
зазначення прав, викладених у Конвенції, котрі на Вашу думку, було порушено;
відомості про використані Вами засоби захисту;
копії всіх рішень, прийнятих у Вашій справі всіма відповідними органами ( ці документи Вам не буде повернено,тому не надсилайте оригінали, а виключно копії);
Ваш підпис в якості заявника або ж підпис Вашого представника.
Якщо Ви не бажаєте, щоб дані про Вашу особу були розкриті, Вам необхідно негайно інформувати про це Суд, із зазначенням підстав такого клопотання. Президент Палати вирішить, чи є Ваше клопотання обґрунтованим.
На початковому етапі розгляду справи Ви не повинні бути представлені юристом. Якщо Ви все ж бажаєте звернутися до Європейського Суду через представника, необхідно заповнити та підписати відповідний розділ формуляра заяви. Бачити менше

© 2020 monitoring-press

Мої відео