Затримано чоловіка, який збував вогнепальну зброю та боєприпаси на території Маріуполя

Затримано чоловіка, який збував вогнепальну зброю та боєприпаси на території Маріуполя
222934 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканця м. Маріуполя викрито на збуті вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2021 року 39-річний чоловік двічі збув оперативному покупцеві зброю та бойові припаси. Гранату «РГД 5» і 16 патронів правопорушник оцінив у 3500 грн, а пістолет «Макарова» 1960 року випуску зі знищеним серійним номером та 8 набоями до нього у 42 000 грн.

11 травня 2021 року маріупольця викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України. Аби сховати докази своєї злочинної діяльності, правопорушник зателефонував родичам, щоб вони забрали з будинку його співмешканки у м. Бахмуті дві спортивні сумки, які згодом, під час обшуку автівки шурина на одному із блокпостів, виявили правоохоронці. Серед вилученого: 3 корпуси гранати РГД-5, 405 набоїв різного калібру, 4 магазини від автомата Калашнікова, 6 тротилових шашок і 10 пластин динамічного захисту для танків, що містять у своєму складі вибухову речовину «пластид».



Крім того, на орендованій квартирі у м. Маріуполі у ході санкціонованого слідчим суддею обшуку, виявлено та вилучено 3 тротилові шашки, 2 корпуси гранати РГД-5, 13 електродетонаторів, магазин до пістолету «Макарова» з 8 набоями до нього, механічну частину запалу УЗРГМ, 30 набоїв калібру 9х18 мм, а також предмети схожі на імітаційну гранату та ЗПТ-60.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео